Vejr og klima

Prag vejr og klima

Prag er en smuk storby hele året rundt, men med forholdvise varme somre og kolde vintre, er klimaet ret forskelligt henover året.

Hotels.com: Gode hoteller til storbyferien i Prag.

Når foråret for alvor sætter ind i april, så springer Prag ud som en af de flotteste storbyer i Europa. I maj er vejret endnu bedre, og hele måneden er der hvert år forårskoncerter med klassisk musik. Statistisk set, så sætter sommeren minimum tre rekorder. Det er her at temperaturerne er højest, det er her der falder mest nedbør og så er det her, at der kommer flest turister.

Vejret i sensommeren byder på behagelige temperaturer, som regel noget varmere end Danmark. I september er de gennemsnitlige dagtemperaturer oppe på 19 grader, mens det er lidt koldere i oktober. I denne periode er der færre turister, og dermed bedre plads på byens restauranter, seværdigheder m.m.

Vinteren bliver ret kold, men de mange hyggelige julemarkeder gør Prag værd at besøge fra slutningen af november og frem til jul. Der er flere julemarkeder, bl.a. på rådhuspladsen og Wencelas torvet.

Prag vejr