Nice - storby med strand

Nice storbyferie

Nice er blot Frankrigs femtestørste by, men alligevel den næstmest populære turistby efter Paris.

Det subtropiske klima og den flotte promenade gør Nice til et oplagt mål for en storbyferie. Men Nice har mere end det. Her er gode hoteller, interessante museer, en flot gammel bydel, spændende butikker og et herligt café- og restaurantliv. Det hele i en herlig afslappende atmosfære, som skal opleves.

Stranden og promenaden
Den enestående strandpromenade i Nice hedder Promenade de Anglais. Det specielle navn kommer sig af, at det var en gruppe af rige englændere der tilbage i 1820 begyndte at anlægge promenaden. Det er en flot bred strandpromenade, hvor der altid er et mylder af liv. Folk går ture, jogger, cykler, kører på rulleskøjter eller sidder stille på en bænk og studerer de forbigående. Det er aldrig kedeligt på Promenade de Anglais.

Nice strand

Foran strandpromenaden ligger de mange strandafsnit i Nice. Flere strandafsnit ejes af hoteller og restauranter, og her skal man betale entré og for leje af solseng. Til gengæld er der flere steder servering af både drikkevarer og lette retter mad ved solsengen. Heldigvis er flere afsnit af stranden helt gratis. Det mest populære gratis strandafsnit ligger ret centralt, lige overfor kasinoet. Det er noget af et fluepapir. Fra de gratis afsnit af stranden er det muligt at leje jetski, paraglide, stå på vandski og naturligvis sejle en fredelig tur på en vandcykel.

Bemærk, at alle strandene er stenstrande med ret store sten, og derfor er man nødt til at leje en solseng eller have en madras med. Badesko anbefales også.

Nice skaldyr restaurantRestauranter og natteliv
Nice er kendt for sine mange gode restauranter, ikke mindst fiskerestauranterne på markedspladsen Cours Saleya. Er du i Nice, så er det næsten et must at prøve en flot og delikat skaldyrsanretning.

Den mest ekstravagante restaurant i Nice er Chantecler på Hotel Negresco. Heldigvis har den også en søsterrestaurant, som hedder La Rotonde, og her er det muligt at spise en frokost uden at blive ruineret.

Nattelivet i Nice er præget af mange barer og natclubber, hvoraf de fleste ligger omkring Cours Saleya, Rue Droite og Place Masséna. En af de mest populære clubber er Le Klub, hvor de unge DJ-talenter fyrer op under stemningen – og dansegulvet. Du kan også besøge det store diskotek Le Grand Escurial, hvor der serveres gratis morgenmad klokken 4!

Nice karnevalKarneval i Nice
Hvert år i begyndelsen af februar afholder Nice et imponerende karneval. Den store fest tiltrækker tusindvis af mennesker hvert år, både folk fra området og turister.

Som det fremgår af billedet, så er det et stort anlagt karneval, og det er absolut værd at få med sig, hvis det passer ind i planerne for storbyferien.

Museer i Nice
Nice har flere gode museer for de kunstinteresserede. De mest berømte er Matisse-museet, Chagall-museet og mere og mere Musée d’Art Contemporain. På Musée d’Art Contemporain (se billede) er der som navnet antyder fokus på moderne og nutidig kunst, herunder værker af Andy Warhol.

Museum moderne kunst Nice

Den russisk fødte franske maler Marc Chagall har fået sit eget museum i Nice. Her kan du fordybe dig i mange af hans berømte malerier med især bibelske motiver. Chagall var i øvrigt selv med til at vælge, at netop de bibelske motiver skulle være museets primære fokus.

Den franske kunstner Henri Matisse har også sit eget museum i Nice. Han boede i Nice fra 1917-1930 og igen efter 2. verdenskrig frem til hans død i 1954. På museet kan man studere en række af hans værker samt se en række personlige ejendele fra hans liv.

Cours Saleya

Den gamle bydel i Nice
Nice har en utroligt charmerende gammel bydel, der ligger ved markedspladsen Cours Saleya. Den gamle bydel, La Vieille Ville, er en sand labyrint af små hyggelige gader og stræder. Hovedgaden i den gamle bydel er la rue Droite, men hele bydelen vrimler med små spændende butikker med handler med alt mellem himmel og jord. I La Vieille Ville flyver timerne af sted.

Le Parc Floral
Le Parc Floral i Nice er verdens største drivhus på ikke mindre end syv hektar. Her kan du opleve syv forskellige tropiske klimaer, 2500 forskellige planter, akvarier med små hajer og tusinder og atter tusinder af blomster.