Vejr og klima

Barcelona vejr og klima

Barcelona har en fantastisk blanding af middelhavsklima og kystklima. Beliggenheden ved kysten er med til at tage toppen af temperaturen om sommeren, men mange af dagene er dog så varme, at det er stranden, der er det bedste sted at opholde sig. Alligevel er juli og august de måneder, hvor flest turister besøger Barcelona.

Vi synes, at Barcelonas vejr egner sig bedst til decideret storbyferie i foråret eller efteråret. Især april, maj, september og oktober. Her er temperaturerne perfekte til at udforske Barcelonas mange attraktioner, og mange dage er vejret også udmærket til en tur på stranden.

De som gerne vil have Barcelona lidt mere for sig selv, skal besøge byen i vintermånederne. Her er det ikke strandvejr, men vejret er normalt betydeligt bedre end hjemme i Danmark.

Vejret om foråret (marts, april og maj)
For os danskere har Barcelona et dejligt lunt forår, og det er perfekt vejr til en storbyferie. Allerede i marts er det 16 grader om dagen, i april er det 18 grader og i maj måned er det behagelige 20-21 grader. Badevandet er dog kun kommet op på 16-17 grader i maj måned, og aftenerne kan stadig være kølige. I de tre forårsmåneder regner det gennemsnitligt fem dage hver måned, og enkelte dage kan der være perioder med lidt tåge.

Vejret om sommeren (juni, juli og august)
Ikke overraskende er det varmt om sommeren i Barcelona, og det kan blive meget varmt. Beliggenheden ud til vandet er dog med til at tage toppen af varmegraderne. Allerede i juni er temperaturen i gennemsnit 24 grader om dagen, og det stiger til 27-28 grader i juli og august. Nogle dage helt op til 30-35 grader. Heldigvis er det så muligt at tage på stranden og bade i det 23-25 grader varme vand. Der falder kun få korte regnbyger i sommerperioden.

Vejret om efteråret (september, oktober og november)
Efteråret byder på mange dage med godt vejr i Barcelona. Især september, hvor dagtemperaturer ligger omkring 25 grader, og aftenerne stadig er lune. I oktober ligger dagtemperaturerne stadig på behagelige 20-22 grader, men det bliver noget køligere om aftenen. I november bliver det noget koldere, dagtemperaturer på 12-16 grader er normalt. Oktober og november er historisk set de mest regnfulde måneder, men der falder langt mindre nedbør end i Danmark.

Vejret om vinteren (december, januar og februar)
I vintermånederne er det overraskende køligt vejr i Barcelona, men stadigt langt lunere end på de hjemlige breddegrader. Det veksler meget, men dagtemperaturer på 10-14 grader er normalt, og om natten kan det blive ned til 4-5 grader. Det regner i gennemsnit 5-7 dage i hver af vintermånederne.