Barcelona

Barcelona storbyferie

Gaudis mesterværker, shopping på ramblaen, lækre tapasbarer, subtropisk klima, verdens bedste storbystrande og topfodbold med fodboldguden Messi. Storbyferie i Barcelona har det hele og mere til. Ingen andre europæiske storbyer byder på så stor en palette af oplevelser. Her kan du læse om alle de største attraktioner.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia
Ingen storbyferie i Barcelona uden at opleve Gaudis imponerende katedral, La Sagrada Familia. Gaudi byggede på den i 43 år, og selvom han på ingen måder blev færdig, så blev den alligevel den spanske arkitekts mest berømte værk.

Den ufærdige La Sagrada Familia blev indviet af Pave Benedikt XVI den 13. november 2010. Katedralen skal efter planen stå helt færdig den 10. juni 2026, hvilket vil være præcis 100 år efter at Gaudi døde. Til den tid vil La Sagrada Familia have 18 tårne mod de nuværende 8 tårne. Det højeste af tårnene, Jesus-tårnet, vil blive hele 170 meter højt (fire gange Rundetårn).

Med tæt på 10.000 besøgende hver dag er La Sagrada Familia ikke bare Barcelonas, men hele Spaniens største turistattraktion foran Prado-museet i Madrid.

Barcelona strand

Barcelona strand -Barceloneta

Strandene i Barcelona
National Geographic har kåret Barcelona til verdens bedste ‘beach city’, og en bedre kombination af storbyferie og strandferie synes da heller ikke mulig. Som så meget andet i Barcelona, så fik byens strande et ordentligt løft op til OL i 1992. Flere veje ved kysten blev lagt under jorden, nye promenader blev anlagt og strandene blev tilført en masse ny god sand og palmer.

Sydvest for den olympiske marina ligger de meget populære strande Barceloneta og Somorrostro, der tilsammen er næsten en kilometer lang. Der er masser af strandbarer, og de som orker kan forsøge sig med windsurfing eller et spil beach volley. På den anden side af den olympiske marina (mod nordøst) ligger først Icaria Beach og derefter Bogatell. Disse strande er lidt mere stille og knapt så overrendte. Der er dog også her masser af strandbarer, ligesom der er en legeplads, bordtennisborde og beach volley.

De næste strande mod nordøst hedder Mar Bella og Nova Mar Bella, i alt ca. en kilometer dejlig sandstrand. Her er der mange aktiviteter på både land og vand. På land er der bl.a. legeplads, volleyball bane, basket kurve og bordtennisbord, mens der tilbydes forskellige former for vandsportsaktiviteter.

Alle strandene tilbyder solsenge, parasoller, brusere og toiletter, ligesom de har EU’s blå flag.

Park Güell

Park Güell
Den meget interessante Park Güell i Barcelona blev anlagt af mesterarkitekten Gaudi i perioden 1900-1914, og parken betragtes som ét af hans hovedværker. Pengemanden bag var Eusebi Güell, deraf parkens navn, og hans plan var at sælge Park Güell til nogle af Barcelonas rigeste familier. Den plan gik dog i vasken, og parken blev i stedet solgt til Barcelona kommune.

Med flere millioner gæster er Park Güell i dag en af Barcelonas største turistattraktioner. Indgangen til parken er stadig gratis.

En af parkens mest kendte skulpturer er dragen, der som de fleste andre skulpturer er dækket af farverig mosaik. Flotte er også heksens og børnenes hus fra eventyret Hans og Grete og den lange bænk lavet af trencadís (mosaik af glaseret tegl). På toppen af parken er der nogle terrasser med en fantastisk udsigt over parken og det meste af Barcelona by.

Ramblaen

Ramblaen
La Rambla er vel nok Spaniens mest kendte gade. Den strækker sig 1,2 kilometer fra Placa Catalunya i centrum til Barcelonas gamle havn, Port Vell. Her i havneområdet blev Ramblaen i 1990’erne udvidet med Rambla del Mar, som ses på billedet til højre.

Ramblaen er mest kendt for sine gøglere, musikanter, levende statuer og de mange blomsterstande, som er centreret ved torvet Rambla de Sant Josep. Den mest kendte bygning på La Rambla er det verdensberømte operahus Liceu. Liceu har været brændt ned flere gange, senest i 1994. Det åbnede fem år senere i 1999, og fremstår i dag som et moderne operahus med en kapacitet på 2.292 pladser på seks etager. Facaden ud mod La Rambla er dog den originale fra 1847.

Fra Ramblaen er der indgang til La Boqueria, der er et kæmpe fødevaremarked. Det kan du læse mere om længere nede på siden. Bliver du sulten, så anbefales det enten at tage et let måltid ved en af de mange kiosker på Ramblaen eller søge ud i sidegaderne, hvor restauranterne ofte er bedre og billigere.

La Boqueria

La Boqueria
Er du på storbyferie i Barcelona, så bør du besøge La Boqueria, der er byens største fødevaremarked. Nogle mener endda, at det er et af Europas bedste! La Boqueria er over 170 år gammelt, og mange af de ca. 200 boder er gået i arv gennem mange generationer. Boderne handler bl.a. med kød, pølser, fisk, frugt, grønt og mange lækre oste.

Camp Nou

Camp Nou
Med sine 99.354 siddepladser er FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou, det største fodboldstadion i Europa. Camp Nou giver mulighed for den perfekte kombination af storbyferie og topfodbold. På Camp Nou findes også El Museu del Barça, som med mere end en million besøgende er Cataloniens største museum. Museet huser bl.a. mere end 400 pokaler!

Museer i Barcelona
Er museumsbesøg en del af din storbyferie i Barcelona, så er bydelen Montjuic et must. Museet Fundació Joan Miró er et af dem. Det ligger i en moderne bygning, hvis lysindfald og skæve vinkler matcher den surrealistiske kunstners billeder og skulpturer. Joan Miró blev født i Barcelona i 1893 og blev begravet i netop Montjuic 90 år senere.

Joan Miro museum Barcelona

Udsigt fra tagterrassen på Joan Miro museum

Museu Olímpic i de l’Esport ligger på Montjuïc-bjerget ved siden af det olympiske stadion. På dette interaktive olympiske museum kan du løbe om kap med Carl Lewis, forbedre aerodynamikken på cykel og se, hvordan Mark Spitz svømmede. Der er også en masse originale ting, som Michael Jordans sko og Miguel Indurains cykel.

Endnu et musuem i Montjuic er Cataloniens nationalmuseum, Museu Nacional d’Art de Catalunya. Et gigantisk museum med middelalderkunst, men også en afdeling for modernisme. Foran museet ligger Font Magica (se billedet), hvor springvandets bevægelser er synkroniseret med lys og musik. En kæmpe oplevelse, især når det er mørkt.

To andre verdensberømte kunstnere har også tilknytning til Barcelona, nemlig Picasso og Salvador Dali. Picasso boede i Barcelona i sine ungdomsår, og Picasso museet er med sine ca. 3.800 originale værker et af de bedst besøgte museer i Barcelona. Salvador Dali blev født i Figueres nord for Barcelona. Her ligger også Dali museet, der er indrettet i et gammelt teater. Museet kan varmt anbefales til Dali interesserede.

Barcelona har dog mange flere museer. Værd at besøge er også Museu d’Art Contemporani, der byder på et overflødighedshorn af moderne kunst. For fodboldfans bør en storbyferie i Barcelona indeholde et besøg på FC Barcelonas museum, der ligger på stadion.